• desembre

    13

    2012
  • 4179
  • 0
Certificació energètica obligatòria

Certificació energètica obligatòria

A principis d’aquest any 2013, la certificació energètica de les edificacions serà necessària per vendre o llogar un immoble.

La certificació energètica consisteix en una classificació de l’A a la G en la qual s’especifica l’eficiència del producte, en aquest cas l’immoble. La Lletra A determina que es compta amb major eficiència energètica, i la lletra G la menor. Aquesta classificació no és nova i és probable que l’hagueu vist en electrodomèstics com neveres rentadores o televisors.

Doncs bé, aquesta classificació arriba ara a les edificacions i ho fa de manera obligatòria per poder llogar o vendre un immoble. Amb aquesta mesura es pretén conscienciar i animar el sector de la rehabilitació, ja que es calcula que una inversió d’uns 5.000 euros pot quedar amortitzada en 5 anys (ia partir d’aquesta data començar a estalviar en energia). Peu que ningú s’alarmi, tot i que la certificació és obligatòria per llogar o vendre, no s’exigeix un grau concret, així aquesta classificació serà simplement orientativa per al que vol comprar o llogar, alguna cosa molt positiu si tenim en compte que la importància del consum energètic de les edificacions i les seves conseqüents emissions en CO2 .

Aquesta classificació haurà d’aparèixer en els anuncis que es publiquin en revistes o Internet, especificant la classificació de l’immoble. D’aquesta manera, un immoble de característiques similars podria ser més car si té un nivell A que si tenen un nivell G, ja que la certificació A permetrà un estalvi energètic i el G un sobre cost mensual. Segons l’Associació Espanyola per a la qualitat en l’edificació, ASECE, l’estalvi energètic entre aquests habitatges pot ser de fins al 70%

L’estudi i certificació ha de fer un tècnic autoritzat (arquitecte, arquitecte tècnic, enginyer o enginyer tècnic) que al seu torn ha de presentar una proposta de millores possibles per augmentar l’eficiència energètica de l’edifici. Aquests estudis es centren en l’anàlisi de la calefacció, refrigeració, aigua calenta sanitària, il·luminació, sistema de generació d’energia, classe energètica dels electrodomèstics i l’envolvent (que inclou una anàlisi de l’estructura: Parets, forjats, finestres, terres, teulades, portes, xemeneies …)

El cost d’aquest certificat dependrà de l’empresa certificadora triada i no estaran regulats per l’estat, tot i que es calcula que l’administració pública cobrés uns 30 euros en concepte de taxa administrativa. El certificat tindrà validesa de 10 anys i seran les comunitats autònomes les encarregades de la gestionar la inspecció. Encara que en un primer moment, aquesta certificació suposarà un augment de la despesa, es calcula que a llarg termini, s’aconseguirà un estalvi en consum energètic que equivaldria a 13.400 tones de petroli. anuals.

Des de Papik Compact Houses donem la benvinguda a aquesta iniciativa i esperem que ajudi a conscienciar els ciutadans de la importància de l’eficiència energètica en la construcció, ajudant a estalviar diners en energia i reduir la contaminació ambiental. Confiem que mesures com aquesta ajuden a valorar altres estàndards que van molt més lluny que aquesta certificació, com el certificat Passivhaus .


Via: El País

DEIXA UN COMENTARI

Your comment will be published within 24 hours.

CALCULA EL COST

Vols saber que costaria la teva casa passiva?

CALCULAR
Darrers articles
Els més llegits
© Copyright 2015 Papik Cases Passives Creat per Aprop Produccions // Avís Legal // Política de privacitat// Política de Cookies