3D fachada pineda 58
passivpalau passivhaus casa pasiva biopasivaeficiente vivenda catalunya
passivpalau passivhaus casa pasiva biopasivaeficiente vivenda catalunya
passivpalau passivhaus casa pasiva biopasivaeficiente vivenda catalunya

Calcula el cost del teu projecte

  Posa’t en contacte amb nosaltres per a calcular el cost del teu projecte.

Contactar

BREU DESCRIPCIÓ

Situada a Palau Solità i Plegamans (Barcelona), PassivPalau és un habitatge unifamiliar i aïllada construïda amb l’objectiu de reduir el consum energètic durant tot l’any i obtenir un elevat confort interior utilitzant solucions constructives típiques de la zona i estratègies passives.

Els propietaris, coneixedors del sistema de construcció passiu, volien una casa tradicional amb estructura de fusta i de molt baix consum energètic. L’habitatge s’orienta a SO i S, té una superfície construïda de 130 m2 i un espai davanter per a ús de jardí i hort.

Magnituts

Metres Cuadrats 130
Consum Elèctric/any 500€/any
Data de construcció Agost 2014
Consum ACS/any 88€/any
Tipus de construcció Certificada Passivhaus

EL PROJECTE

Gràcies a la seva estructura modular i de fusta preparada al taller de l’empresa Papik, l’habitatge ha estat construït en quatre mesos. Per obtenir el certificat de casa passiva, els ponts tèrmics s’han minimitzat al màxim, s’han instal·lat a les finestres vidres d’altes prestacions, i el test d’estanquitat realitzat (Blower Door) ha donat un resultat de 0,24 -per obtenir el certificat aquest resultat ha de ser com a màxim de 0,6-,

  • Estructura de’ntramat lleuger
  • Aïllament amb cel·lulosa insuflada
  • Tancaments Passivhaus
  • Ventilació mecànica

La qualitat de l’aire interior ha estat un altre dels objectius dels propietaris. Per aconseguir un ambient saludable i de confort s’ha instal·lat un equip de ventilació de la marca suïssa Zehnder.
No hi ha un sistema de calefacció com a tal en l’habitatge ja que l’equip Zehnder permet mantenir la calor interior. Com ajuda, i si fos necessari en dies molt freds, s’ha instal·lat una estufa de llenya estanca a la sala d’estar. Tota la il·luminació de l’habitatge es realitza mitjançant Leds i els electrodomèstics són d’alta eficiència energètica A +. La instal·lació d’aigua calenta sanitària es realitza amb un termo domèstic amb dipòsit aïllat. Les aigües de l’habitatge es recullen de forma separada per a la seva reutilització posterior a l’hort.

  • Estructura Passivhaus
  • Revestiment exterior de fusta i SATE
  • 4 mesos d’obra
  • Recuperació de la inversió en sis anys

Articles relacionats:

IMATGES

© Copyright 2015 Papik Cases Passives Creat per Aprop Produccions // Avís Legal // Política de privacitat// Política de Cookies