• octubre

    15

    2013
  • 5351
  • 0
Gratacels de fusta

Gratacels de fusta

En aquesta interessant xerrada TED (xerrades curtes de divulgació científica) Michael Green ens presenta els reptes de futur de la indústria de la construcció i la lluita contra el canvi climàtic. El creixement previst de les ciutats i la necessitat de construcció de nous habitatges que això comporta xoca amb la lluita contra el canvi climàtic, ja que gairebé la meitat de gasos hivernacle estan relacionats amb el sector de la construcció. En aquesta xerrada Michael Green ens presenta la construcció de casa ecològica capaç d’absorbir CO₂ i albergar un gran nombre de persones: Gratacels de fusta!

A alguns els pot semblar una bogeria pels molts prejudicis que existeixen sobre la fusta, però la veritat és que avui en dia la innovació en el sector fa possible estructures d’alta resistència i solidesa. A la xerrada de tot just 10 minuts, Michael Green parla sobre les cases passives o cases ecològiques, ens presenta aquest tipus de construcció de cases com l’inevitable futur de la construcció de cases. Una casa construïda amb fusta és una casa ecològica perquè per produir la matèria primera (la fusta) s’absorbeix més CO₂ del que es necessita. Com podem veure en el vídeo, en construir una casa de 20 plantes amb ciment i acer, s’emeten 1.200 tones per obtenir l’acer i el ciment que s’utilitzaran. En canvi, el mateix edifici construït amb fusta captura 3.100 tones de CO₂ en el procés de producció d’aquesta fusta, amb el que ens queda una diferència neta de 4360 tones de CO₂. Aquest concepte es coneix també com la construcció en obra seca.

Un altre concepte interessant que ens explica al vídeo és el de conservació de la massa forestal. Per a alguns la construcció amb fusta pot suposar un risc de desforestació, ja que es necessita molta fusta per construir cases ecològiques per fer front a la demanda d’habitatges del futur. La veritat és que això no és un problema sinó que esdevé un altre benefici per a la salut climàtica del planeta, perquè la fusta emprada en la construcció està certificada amb el segell FSC que garanteix que no s’ha perdut massa forestal i ajuda a mantenir aquesta massa forestal sana. Una massa forestal sana és la que absorbeix més CO₂ perquè un bosc abandonat, amb arbres vells, amb risc d’incendiar-, víctima de plagues, desprèn més CO₂ del que absorbeix.

DEIXA UN COMENTARI

Your comment will be published within 24 hours.

CALCULA EL COST

Vols saber que costaria la teva casa passiva?

CALCULAR
Darrers articles
Els més llegits
© Copyright 2015 Papik Cases Passives Creat per Aprop Produccions // Avís Legal // Política de privacitat// Política de Cookies