Site icon Papik Cases Passives – Cases sostenibles, naturalment – Passivhaus

Segona casa passiva a Catalunya

passivpalau passivhaus casa pasiva biopasivaeficiente vivenda catalunya
3D fachada pineda 58

Calcula el cost del teu projecte

  Posa’t en contacte amb nosaltres per a calcular el cost del teu projecte.

Contactar

BREU DESCRIPCIÓ

Situada a Palau Solità i Plegamans (Barcelona), PassivPalau és un habitatge unifamiliar i aïllada construïda amb l’objectiu de reduir el consum energètic durant tot l’any i obtenir un elevat confort interior utilitzant solucions constructives típiques de la zona i estratègies passives.

Els propietaris, coneixedors del sistema de construcció passiu, volien una casa tradicional amb estructura de fusta i de molt baix consum energètic. L’habitatge s’orienta a SO i S, té una superfície construïda de 130 m2 i un espai davanter per a ús de jardí i hort.

Magnituts

Metres Cuadrats 130
Consum Elèctric/any 500€/any
Data de construcció Agost 2014
Consum ACS/any 88€/any
Tipus de construcció Certificada Passivhaus

EL PROJECTE

Gràcies a la seva estructura modular i de fusta preparada al taller de l’empresa Papik, l’habitatge ha estat construït en quatre mesos. Per obtenir el certificat de casa passiva, els ponts tèrmics s’han minimitzat al màxim, s’han instal·lat a les finestres vidres d’altes prestacions, i el test d’estanquitat realitzat (Blower Door) ha donat un resultat de 0,24 -per obtenir el certificat aquest resultat ha de ser com a màxim de 0,6-,

  • Estructura de’ntramat lleuger
  • Aïllament amb cel·lulosa insuflada
  • Tancaments Passivhaus
  • Ventilació mecànica

La qualitat de l’aire interior ha estat un altre dels objectius dels propietaris. Per aconseguir un ambient saludable i de confort s’ha instal·lat un equip de ventilació de la marca suïssa Zehnder.
No hi ha un sistema de calefacció com a tal en l’habitatge ja que l’equip Zehnder permet mantenir la calor interior. Com ajuda, i si fos necessari en dies molt freds, s’ha instal·lat una estufa de llenya estanca a la sala d’estar. Tota la il·luminació de l’habitatge es realitza mitjançant Leds i els electrodomèstics són d’alta eficiència energètica A +. La instal·lació d’aigua calenta sanitària es realitza amb un termo domèstic amb dipòsit aïllat. Les aigües de l’habitatge es recullen de forma separada per a la seva reutilització posterior a l’hort.

  • Estructura Passivhaus
  • Revestiment exterior de fusta i SATE
  • 4 mesos d’obra
  • Recuperació de la inversió en sis anys

Articles relacionats:

IMATGES

Exit mobile version