• novembre

  28

  2014
 • 9754
 • 0
Segona casa passiva a Catalunya

Segona casa passiva a Catalunya

L’habitatge unifamiliar ha estat construït amb l’estàndard alemany adaptat al clima mediterrani

passivhaus a catalunya cataluña

La constructora Papik Cases Passives, especialitzada en la construcció, rehabilitació i remuntes de cases energèticament eficients, ha construït la segona casa passiva Passivhaus a Catalunya certificada passiva per l’Institut Alemany Passivhaus. L’habitatge ha tingut un cost de 1.200 euros/m2.

Situada a Palau Solità i Plegamans (Barcelona), PassivPalau és una llar unifamiliar i aïllada construïda amb l’objectiu de reduir el consum energètic durant tot l’any i obtenir un elevat confort interior utilitzant solucions constructives típiques de la zona i estratègies passives.

Magnituds:
 • 130 m² construïts
 • Preu: 1.200 € m²
 • Consum elèctric / any: 500 €
 • Consum ACS / any: 88
 • € Retorn inversió: 6 anys

Els propietaris, coneixedors del sistema de construcció passiva, volien una casa tradicional amb estructura de fusta i de molt baix consum energètic. L’habitatge s’orienta a SO i S, té una superfície construïda de 130 m² i un espai davanter per a ús de jardí i hort.

Gràcies a la seva estructura modular i de fusta preparada al taller de l’empresa Papik, l’habitatge ha estat construït en quatre mesos. Per aconseguir el certificat de casa Passiva, els ponts tèrmics s’han minimitzat al màxim, s’han instal·lat a les finestres vidres d’altes prestacions, i el test d’estanquitat realitzat (Blower Door) ha donat un resultat de 0,24 -per obtenir el certificat aquest resultat ha de ser com a màxim de 0,6-.

Confort i calefacció: altres instal·lacions

La qualitat de l’aire interior ha estat un altre dels objectius dels propietaris. Per obtenir un ambient saludable i de confort s’ha instal·lat un equip de ventilació de la marca suïssa Zehnder.

No existeix un sistema de calefacció com a tal a l’habitatge, ja que l’equip Zehnder permet mantenir la calor interior. Com ajuda, i si fos necessari en dies molt freds, s’ha instal·lat una estufa de llenya estanca a la sala d’estar. Tota la il·luminació de l’habitatge es du a terme mitjançant Leds i els electrodomèstics són d’alta eficiència energètica A+. La instal·lació d’aigua calenta sanitària es fa amb un termo domèstic amb dipòsit aïllat. Les aigües de l’habitatge es recullen de forma separada per a la seva reutilització posterior a l’hort.

Un constructor especialitzat en cases energèticament eficients

Les construccions de Papik tenen com a principal característica l’alta resistència tèrmica, la qualitat i l’estanquitat, proporcionant una gran eficiència energètica, un ambient interior sa i confortable i bona relació qualitat-preu.

Papik Cases Passives ha creat un equip d’experts que treballen braç a braç amb els arquitectes i amb els clients, assessorant, dissenyant i fabricant els elements constructius necessaris per dur a terme els projectes.

Constructor i promotor: Papik Casas Passives www.papik.cat // [email protected]
Arquitecta: Eva Jordan Guerrero, ARQUITIR, www.arquitir.com
Consultor energètic: Micheel Wassouf, ENERGIEHAUS www.energiehaus.es
Arquitecte tècnic: Joan Vilanova I Nogué

+INFO: (entrevistes)
[email protected]
93 590 60 74

DEIXA UN COMENTARI

Your comment will be published within 24 hours.

CALCULA EL COST

Vols saber que costaria la teva casa passiva?

CALCULAR
Darrers articles
Els més llegits
© Copyright 2015 Papik Cases Passives Creat per Aprop Produccions // Avís Legal // Política de privacitat// Política de Cookies