Site icon Papik Cases Passives – Cases sostenibles, naturalment – Passivhaus

Segona casa passiva a Catalunya

L’habitatge unifamiliar ha estat construït amb l’estàndard alemany adaptat al clima mediterrani

La constructora Papik Cases Passives, especialitzada en la construcció, rehabilitació i remuntes de cases energèticament eficients, ha construït la segona casa passiva Passivhaus a Catalunya certificada passiva per l’Institut Alemany Passivhaus. L’habitatge ha tingut un cost de 1.200 euros/m2.

Situada a Palau Solità i Plegamans (Barcelona), PassivPalau és una llar unifamiliar i aïllada construïda amb l’objectiu de reduir el consum energètic durant tot l’any i obtenir un elevat confort interior utilitzant solucions constructives típiques de la zona i estratègies passives.

Magnituds:
  • 130 m² construïts
  • Preu: 1.200 € m²
  • Consum elèctric / any: 500 €
  • Consum ACS / any: 88
  • € Retorn inversió: 6 anys

Els propietaris, coneixedors del sistema de construcció passiva, volien una casa tradicional amb estructura de fusta i de molt baix consum energètic. L’habitatge s’orienta a SO i S, té una superfície construïda de 130 m² i un espai davanter per a ús de jardí i hort.

Gràcies a la seva estructura modular i de fusta preparada al taller de l’empresa Papik, l’habitatge ha estat construït en quatre mesos. Per aconseguir el certificat de casa Passiva, els ponts tèrmics s’han minimitzat al màxim, s’han instal·lat a les finestres vidres d’altes prestacions, i el test d’estanquitat realitzat (Blower Door) ha donat un resultat de 0,24 -per obtenir el certificat aquest resultat ha de ser com a màxim de 0,6-.

Confort i calefacció: altres instal·lacions

La qualitat de l’aire interior ha estat un altre dels objectius dels propietaris. Per obtenir un ambient saludable i de confort s’ha instal·lat un equip de ventilació de la marca suïssa Zehnder.

No existeix un sistema de calefacció com a tal a l’habitatge, ja que l’equip Zehnder permet mantenir la calor interior. Com ajuda, i si fos necessari en dies molt freds, s’ha instal·lat una estufa de llenya estanca a la sala d’estar. Tota la il·luminació de l’habitatge es du a terme mitjançant Leds i els electrodomèstics són d’alta eficiència energètica A+. La instal·lació d’aigua calenta sanitària es fa amb un termo domèstic amb dipòsit aïllat. Les aigües de l’habitatge es recullen de forma separada per a la seva reutilització posterior a l’hort.

Un constructor especialitzat en cases energèticament eficients

Les construccions de Papik tenen com a principal característica l’alta resistència tèrmica, la qualitat i l’estanquitat, proporcionant una gran eficiència energètica, un ambient interior sa i confortable i bona relació qualitat-preu.

Papik Cases Passives ha creat un equip d’experts que treballen braç a braç amb els arquitectes i amb els clients, assessorant, dissenyant i fabricant els elements constructius necessaris per dur a terme els projectes.

Constructor i promotor: Papik Casas Passives www.papik.cat // info@papik.cat
Arquitecta: Eva Jordan Guerrero, ARQUITIR, www.arquitir.com
Consultor energètic: Micheel Wassouf, ENERGIEHAUS www.energiehaus.es
Arquitecte tècnic: Joan Vilanova I Nogué

+INFO: (entrevistes)
info@papik.cat
93 590 60 74

Exit mobile version