• març

    31

    2017
  • 9309
  • 2
Fusta: un material sostenible

Fusta: un material sostenible

La fusta és un material increïble: Natural, sostenible, resistent i versàtil. La industria es capaç d’utilitzar-la per a diferents tipus de sectors: Mobiliari, biomassa, construcció i en derivats per a fer papers i cartrons. 

Per a obtenir la fusta, existeixen boscos dedicats a fer créixer arbres amb l’objectiu de transformar-los en fusta. Aquest boscos planten un arbre per a cada arbre tallat. Així es garanteix que no es perd massa forestal, al contrari, la massa forestal a Europa augmenta degut a la producció d’aquest material. És una industria que a Catalunya encara no te massa implantació, però des de l’Incafust treballen per a promoure aquesta indústria al nostre país. 

La “Asociación Española del Comercio e Industria de la Madera” ha adaptat aquest original vídeo en el que en menys de dos minuts resumeix molt bé els beneficis d’utilitzar aquest material.  L’origen del vídeo és de “The Danish Wood Initiative“, país on la aquesta indústria està molt més implantada.

la fusta es reutilitza i no te residus. La madera se reutiliza y no genera residuos

La industria de la fusta no genera residus. Al tallar les diferents peces es poden reutilitzar els retalls per a fabricar peces més petites. Els encenalls tenen una segona vida com a conglomerat o combustible de biomassa.

La fusta descontamina el planeta: Els arbres al créixer absorbeixen CO2. Així al fer-la servir estarem contribuint a millorar el medi ambient.  A Papik Cases Passives aconseguim així cases Biopassives: Sostenibles, Eficients, Confortables i Naturals. Un gran confort interior sense despesa energètica i respectant el medi ambient.

L’estructura que utilitzem està injectada de cel·lulosa, un material derivat de la fusta i capaç d’aconseguir un aïllament molt gran en molt poc espai. El resultat són uns murs petits però molt aïllants que ens permeten certificar les cases biopassives sota l’estàndard passivhaus, el més exigent del mercat en eficiència, en qualitat constructiva i en confort interior.

DEIXA UN COMENTARI

Your comment will be published within 24 hours.

2 COMMENTS

  • anonim
    28 novembre, 2020, 4:28 pm REPLY

    Ostres quina farsa aquesta pàgina!! O qui l’ha escrit no en té ni idea o intenten enganyar a la gent…!!
    Sigueu crítics i no us empasseu tot el que us diuen: els arbres absorbeixen co2 durant la seva vida, i al morir l’alliveren! Resultat captura de co2 = 0,0… I no patiu per no tallar arbres, quan un arbre mor no es crema inevitablement com insinua el diagrama sinó que nodreix el bosc i el fa més ric..!! 😉
    QUE NO ENS INTENTIN ENGANYAR

    • Nico@anonim
      30 novembre, 2020, 10:57 am REPLY

      Em sap greu que consideris aquest recull d’informació una farsa, t’exposo a continuació alguns aclariments que potser et fan canviar d’opinió.
      Els arbres, en morir i descompondre’s alliberen CO₂. Depenent de com sigui aquesta descomposició n’emetran més o menys i amb major o menor velocitat.
      En transformar l’arbre en fusta, aquesta no es descompon i per tant no genera CO₂.
      Per això construir amb fusta es considera molt més eficient que fer-ho amb ciment/formigó. Pots llegir aquest article sobre les emissions de CO₂ del ciment/formigó: https://www.papik.cat/don-prove-la-contaminacio-per-co2/

      Si bé és cert que es tracta d’una publicació bàsica pensada per a fer una mica de divulgació, pots complementar la informació a altres pàgines que amplien o concreten el que passem per alt en aquest article i que has interpretat: https://plataformazeo.com/fusta-fixa-co2-pefc/

CALCULA EL COST

Vols saber que costaria la teva casa passiva?

CALCULAR
Darrers articles
Els més llegits
© Copyright 2015 Papik Cases Passives Creat per Aprop Produccions // Avís Legal // Política de privacitat// Política de Cookies