Construimos casas para vivir.

Esto significa que nuestros clientes sois los futuros habitantes de nuestras construcciones: Personas que desea hacer vuestra casa donde vivirá durante muchos años.
Construir tu casa no se hace muchas veces en la vida y por ello a menudo tiene muchas dudas sobre cuál es proceso a seguir. En esta página le detallamos el proceso habitual que seguimos desde que nos conocemos hasta que te entregamos las llaves.

Conocimiento inicialReuniones previas y presupuesto orientativo

Lo primero que hacemos, es presentarnos, contaros que hacemos, cómo lo hacemos y que nos diferencia de otras empresas constructoras. Construirse una casa tiene muchos matices y al igual que en comprar un coche, hay muchas opciones tanto de calidad como de precio, y todas son casas, pero no son iguales. A través de una primera toma de contacto, nosotros también podemos conocer vuestro proyecto y sus necesidades. Podréis conocer nuestra empresa: Quienes somos y como trabajamos, ver la estructura de las casas que construimos, visitar una de nuestras casas en proceso y despejar todas las dudas que tengáis. Tanto si ya tenéis terreno o no, podemos hacer un presupuesto orientativo para conocer de forma aproximada cuál sería el coste final del proyecto.

Presupuesto sin compromisoConcretamos el coste de vuestro proyecto concreto

Tras conocernos mutuamente y constatar que tanto el producto que hacemos como la manera de trabajar de nuestra empresa encaja en vuestro proyecto, toca concretar. Por vuestra parte habrá que definir muy bien el proyecto, basado en un terreno concreto, sea de propiedad o en proceso de compra (no se puede concretar el coste de un proyecto sin saber dónde y cómo se ubica este). Por nuestra parte haremos un presupuesto cerrado sin compromiso detallando las partidas y adaptado a las necesidades y cualidades que habréis elegido vosotros. En este aspecto hay que destacar que no tenemos limitaciones de diseños, estilos, plantas, divisiones, acabados, etc. Todo lo hacemos a vuestra medida: llevamos las ideas de tu cabeza a nuestras manos. Lo único que no tocamos y que no comprometeremos es la calidad y la eficiencia energética de nuestro producto.

Paga y señalCompromiso mutuo

Una vez hemos hecho números y el presupuesto detallado os convence, si nos elegís para construir vuestra casa, se realiza una paga y señal. Esta paga y señal es la llave que empieza a mover toda la maquinaria para que vuestro proyecto se haga realidad. Con este acto le añadiremos al listado de proyectos ejecutándose y empezaremos a activar los pasos siguientes.

Projecte arquitectònicDefinir la vostra casa

Cal definir i la vostra casa, i això es fa amb un arquitecte que posarem a la vostra disposició perquè defineixi un projecte arquitectònic que cobreixi totes les vostres necessitats i peticions. Aquest és un procés que pot ser tan àgil com vosaltres vulgueu, però l’experiència ens diu que no val la pena anar amb presses, són decisions importants que definiran la vostra casa i l’arquitecte anirà proposant-vos opcions i alternatives que en alguns casos necessitaran temps de meditació, documentar-se, discutir… Si heu decidit construir una casa passiva certificada, l’arquitecte haurà de ser Passivhaus designer, generant els càlculs necessaris (PHPP) i el certificador verifica que tots els càlculs són correctes. El resultat serà que l’arquitecte encabirà les vostres necessitats en la parcel·la, el pressupost i la normativa municipal.

Llicències permisos i visatsgestió dels permisos

Amb el projecte (o avantprojecte) definit, el portarem al col·legi d’arquitectes perquè el visin i comprovin que compleix amb la normativa (el Codi tècnic d’edificació o CTE) Un cop visat, ja podem demanar els permisos municipals perquè ens donin la llicència d’obres. La durada d’aquest procés no depèn de nosaltres ni de vosaltres (clients), és un tràmit administratiu i el realitza l’ajuntament de cada municipi, concretament els tècnics encarregats de visar les llicències. Aquest temps pot ser molt variable, ja que en funció del volum de treball que tinguin sobre la taula els tècnics, podran donar-nos resposta abans o després. En municipis petits o  on no hi ha massa promocions immobiliàries en marxa no acostumen a trigar més de dos mesos, però en municipis que tenen un alt volum de promocions immobiliàries en procés, es poden donar casos d’excés de feina que porti a esperes de fins als 8 mesos.

CimentacióMoviments de terra i cimentació.

En aquesta fase ja entrem al terreny, toca preparar el terreny per a poder aixecar la casa. Com que cada terreny és un món a part, en aquesta fase poden ser necessàries moltes tasques en cas de terrenys o projectes complexos o  pot ser un procés molt simple. El bàsic és fer la cimentació on aixecarem la casa, si el terreny té pendent o el projecte necessita excavacions, ara serà el moment de realitzar-ho. Cada cimentació s’adapta al terreny i al projecte, per tant els costos i els temps seran variables, però cal tenir en compte que el formigó necessita un més d’assecat per a poder començar a construir les cases. A banda, si cal fer murs de contenció, moviments de terra, connexions amb els serveis o el clavegueram, ho farem en aquest moment.

Construcció casaComençem a construïr la casa

Amb la cimentació acabada, podem començar a construir la casa. Aquesta fase es podria concretar en moltes fases del nostre procés constructiu, però al final el que fem és fer créixer la casa que heu dissenyat amb l’arquitecte deixant-la llesta per a entrar a viure, només caldrà que hi porteu els mobles, els electrodomèstics i les làmpades (coses que si ho voleu, podem fer nosaltres també: Mobles a mida, instal·lació d’electrodomèstics i làmpades…) En cas que el projecte sigui una casa passiva certificada Passivhaus, en aquest moment el certificador faria diversos testos per a comprovar que la casa compleix amb els requisits de l’estàndard Passivhaus i que es comporta de forma eficient i garanteix el confort interior, tal com s’ha planificat en la fase de disseny. Un d’aquests testos és l’anomenat Blower door, que consisteix a generar un canvi de pressió entre l’interior i l’exterior de la casa per detectar possibles fugues d’aire i calcular l’estanquitat real de la casa, que ha d’estar per sota d’un valor concret per a poder ser certificada com a casa passiva Passivhaus.

Entrga de clausEstreneu la vostra casa

Us donem les vostres claus: ara toca omplir la casa del caliu humà. Aquí s’acaba la nostra feina i comença la vostra vida a l’interior d’una casa sostenible, d’alta eficiència energètica i feta a la vostra mida, adaptada a les vostres necessitats. És l’inici d’una nova etapa!

© Copyright 2015 Papik Cases Passives Creat per Aprop Produccions // Avís Legal // Política de privacitat// Política de Cookies