Construïm cases per a viure-hi.

Això significa que els nostres clients sou els futurs habitants de les nostres construccions: Persones que voleu fer-vos la vostra casa on viureu durant molts anys.
Construir la teva casa no es fa moltes vegades a la vida i per això sovint teniu molts dubtes sobre quin és procés que cal seguir. En aquesta pàgina us detallem el procés habitual que seguim des que ens coneixem fins que us entreguem les claus.

Coneixement inicialReunions prèvies i pressupost orientatiu

El primer que fem, és presentar-nos, explicar-vos que fem, com ho fem i que ens diferencia d’altres empreses constructores. Construir-se una casa té molts matisos i igual que en comprar un cotxe, hi ha moltes opcions tant de qualitat com de preu, i totes són cases, però no són iguals. A través d’una primera presa de contacte, nosaltres també podem conèixer el vostre projecte i les vostres necessitats. Vosaltres podreu conèixer la nostra empresa: Qui som i com treballem, veure l’estructura de les cases que construïm, visitar una de les nostres cases en procés i esvair tots els dubtes que tingueu. Tant si ja teniu terreny com si no, podem fer un pressupost orientatiu per a conèixer de forma aproximada quin seria el cost final del vostre projecte.

Pressupost sense compromísConcretem el cost del vostre projecte concret

Després de conèixer-nos mútuament i constatar que tant el producte que fem com la manera de treballar de la nostra empresa encaixa en el vostre projecte, toca concretar. Per part vostra caldrà definir molt bé el projecte, basat en un terreny concret, sigui de propietat o en procés de compra (no es pot concretar el cost d’un projecte sense saber on i com s’ubica aquest). Per part nostra farem un pressupost tancat sense compromís detallant les partides i adaptat a les necessitats i qualitats que haureu escollit vosaltres. En aquest aspecte cal remarcar que no tenim limitacions de dissenys, estils, plantes, divisions, acabats, etc. tot ho fem a la vostra mida: portem les idees del vostre cap a les nostres mans. L’únic que no toquem i que no comprometrem és la qualitat i l’eficiència energètica del nostre producte. 

Paga i senyalCompromís mutu

Un cop hem fet números i el pressupost detallat us convenç, si ens escolliu per a construir la vostra casa, es fa una paga i senyal. Aquesta paga i senyal és la clau que comença a moure tota la maquinària perquè el vostre projecte es faci realitat. Amb aquest acte us afegirem al llistat de projectes executant-se i començarem a activar els passos següents.

Projecte arquitectònicDefinir la vostra casa

Cal definir i la vostra casa, i això es fa amb un arquitecte que posarem a la vostra disposició perquè defineixi un projecte arquitectònic que cobreixi totes les vostres necessitats i peticions. Aquest és un procés que pot ser tan àgil com vosaltres vulgueu, però l’experiència ens diu que no val la pena anar amb presses, són decisions importants que definiran la vostra casa i l’arquitecte anirà proposant-vos opcions i alternatives que en alguns casos necessitaran temps de meditació, documentar-se, discutir… Si heu decidit construir una casa passiva certificada, l’arquitecte haurà de ser Passivhaus designer, generant els càlculs necessaris (PHPP) i el certificador verifica que tots els càlculs són correctes. El resultat serà que l’arquitecte encabirà les vostres necessitats en la parcel·la, el pressupost i la normativa municipal.

Llicències permisos i visatsgestió dels permisos

Amb el projecte (o avantprojecte) definit, el portarem al col·legi d’arquitectes perquè el visin i comprovin que compleix amb la normativa (el Codi tècnic d’edificació o CTE) Un cop visat, ja podem demanar els permisos municipals perquè ens donin la llicència d’obres. La durada d’aquest procés no depèn de nosaltres ni de vosaltres (clients), és un tràmit administratiu i el realitza l’ajuntament de cada municipi, concretament els tècnics encarregats de visar les llicències. Aquest temps pot ser molt variable, ja que en funció del volum de treball que tinguin sobre la taula els tècnics, podran donar-nos resposta abans o després. En municipis petits o  on no hi ha massa promocions immobiliàries en marxa no acostumen a trigar més de dos mesos, però en municipis que tenen un alt volum de promocions immobiliàries en procés, es poden donar casos d’excés de feina que porti a esperes de fins als 8 mesos.

CimentacióMoviments de terra i cimentació.

En aquesta fase ja entrem al terreny, toca preparar el terreny per a poder aixecar la casa. Com que cada terreny és un món a part, en aquesta fase poden ser necessàries moltes tasques en cas de terrenys o projectes complexos o  pot ser un procés molt simple. El bàsic és fer la cimentació on aixecarem la casa, si el terreny té pendent o el projecte necessita excavacions, ara serà el moment de realitzar-ho. Cada cimentació s’adapta al terreny i al projecte, per tant els costos i els temps seran variables, però cal tenir en compte que el formigó necessita un més d’assecat per a poder començar a construir les cases. A banda, si cal fer murs de contenció, moviments de terra, connexions amb els serveis o el clavegueram, ho farem en aquest moment.

Construcció casaComencem a construir la casa

Amb la cimentació acabada, podem començar a construir la casa. Aquesta fase es podria concretar en moltes fases del nostre procés constructiu, però al final el que fem és fer créixer la casa que heu dissenyat amb l’arquitecte deixant-la llesta per a entrar a viure, només caldrà que hi porteu els mobles, els electrodomèstics i les làmpades (coses que si ho voleu, podem fer nosaltres també: Mobles a mida, instal·lació d’electrodomèstics i làmpades…) En cas que el projecte sigui una casa passiva certificada Passivhaus, en aquest moment el certificador faria diversos testos per a comprovar que la casa compleix amb els requisits de l’estàndard Passivhaus i que es comporta de forma eficient i garanteix el confort interior, tal com s’ha planificat en la fase de disseny. Un d’aquests testos és l’anomenat Blower door, que consisteix a generar un canvi de pressió entre l’interior i l’exterior de la casa per detectar possibles fugues d’aire i calcular l’estanquitat real de la casa, que ha d’estar per sota d’un valor concret per a poder ser certificada com a casa passiva Passivhaus.

Entrega de clausEstreneu la vostra casa

Us donem les vostres claus: ara toca omplir la casa del caliu humà. Aquí s’acaba la nostra feina i comença la vostra vida a l’interior d’una casa sostenible, d’alta eficiència energètica i feta a la vostra mida, adaptada a les vostres necessitats. És l’inici d’una nova etapa!

© Copyright 2015 Papik Cases Passives Creat per Aprop Produccions // Avís Legal // Política de privacitat// Política de Cookies