Animació timelapse passivhaus Begues
Casa pasiva passivhaus en Begues Cataluña
Comedor de una casa pasiva passivhaus en Begues Cataluña
a vista de dron casa passiva passivhaus a Begues Catalunya

Calcula el cost del teu projecte

Descobreix el cost del teu projecte utilitzant el nostre generador de pressupostos.

Calcular

Passivhaus certified

BREU DESCRIPCIÓ

Habitatge unifamiliar a Begues, el qual es dissenya com a edifici de consum gairebé nul, prenent com a referència els criteris de disseny i construcció de l’estàndard Passivhaus.

L’habitatge es caracteritza per l’optimització dels criteris d’arquitectura passiva (orientació, protecció solar, etc.) i l’eficiència energètica de l’envolupant aïllat. Per a l’usuari s’aconsegueix un gran confort tèrmic i uns consums mínims de calefacció i refrigeració.

  • Estructura d’entramat lleuger
  • Aïllament de cel·lulosa insuflada
  • Calefacció i refrigeració amb aerotèrmia
  • Ventilació mecànica sense pèrdua de temperatura Zehnder

Magnituds

Tipologia Unifamiliar aïllada
Data de construcción 2021
Tipus de construcció Passivhaus
m² útils construïts 250 m²
Superfície de referència energètica 192 m²
Tipus d'obra Obra nova

Despesa Energètica

Test de pressió 0.6 h⁻¹
Demanda de calefacció anual 11 kWh/(m²a)
Demanda de refrigeració anual 10 kWh/(m²a)
Demanda total d'energia primària 60 kWh/(m²a)
logotip passivhaus papik cases passives

Aquesta casa ha obtingut la certificació Passivhaus

DESCRIPCIÓ TÈCNICA

L’edifici de forma compacta s’organitza en dues plantes i aprofitant al màxim la bona orientació. El programa funcional de l’habitatge es distribueix: en planta baixa on trobem la cuina, el menjador-saló, un bany, una habitació i espai d’emmagatzematge. A la primera planta, se situen dues habitacions més i l’habitació principal amb una terrassa orientada a sud.

La distribució del programa garanteix el millor profit de les vistes que ofereix el context muntanyós sense alterar la privadesa, i l’aprofitament més gran possible dels recursos naturals del clima. L’habitatge disposa també d’un porxo, que farà de transició des de l’espai interior cap al jardí. Per salvar el desnivell del carrer al jardí, la planta baixa s’adaptarà a la topografia existent per facilitar l’accés al jardí.

Es busca una combinació de materials de baix impacte ambiental que faciliten la difusió del vapor d’aigua i que asseguren l’estanquitat a l’aire i al vent. L’estructura, mitjançant entramat de fusta lleuger i un sistema d’aïllament exterior dels tancaments, minimitza les pèrdues energètiques, protegint dels efectes del vent i evitant problemes de desconfort, floridura o condensacions durant tot l’any.
L’edifici s’està auditant per aconseguir el certificat Passivhaus.

IMATGES

© Copyright 2015 Papik Cases Passives Creat per Aprop Produccions // Avís Legal // Política de privacitat// Política de Cookies
 

Style Selector