K-Igualada. Primera casa passivhaus plus d'estructura de fusta de Catalunya.
K-Igualada. Primera casa passivhaus plus d'estructura de fusta de Catalunya.
K-Igualada. Primera casa passivhaus plus d'estructura de fusta de Catalunya.
K-Igualada. Primera casa passivhaus plus d'estructura de fusta de Catalunya.

Calcula el cost del teu projecte

Descobreix el cost del teu projecte utilitzant el nostre generador de pressupostos.

Calcular

Passivhaus Plus certified

BREU DESCRIPCIÓ

El projecte d’habitatge unifamiliar a Igualada es dissenya com a edifici balanç zero, prenent com a referència els criteris de disseny i construcció de l’estàndard Passivhaus.

Aquest projecte finalitzat a mitjans de 2021 és el primer certificable amb l’estàndard Passivhaus Plus amb estructura de fusta de Catalunya.

L’habitatge es caracteritza per l’optimització dels criteris d’arquitectura passiva (orientació, protecció solar, etc.) i l’eficiència energètica de l’envolupant aïllat. Per a l’usuari s’aconsegueix un gran confort tèrmic i uns consums mínims de calefacció i refrigeració.

  • Estructura d’entramat lleuger
  • Aïllament de cel·lulosa insuflada
  • Calefacció i refrigeració amb aerotèrmia
  • Ventilació mecànica sense pèrdua de temperatura Zehnder
  • Generació d’energia renovable a través de plaques solars

Magnituds

Tipologia Unifamiliar aïllada
Data de construcción 2021
Tipus de construcció Passivhaus Plus
m² útils construïts 275 m²
Superfície de referència energètica 151,2 m²
Tipus d'obra Obra nova

Despesa Energètica

Test de pressió 0.6 h⁻¹
Demanda de calefacció anual 12,9 kWh/(m²a)
Demanda de refrigeració anual 10,7 kWh/(m²a)
Demanda total d'energia primària 68 kWh/(m²a)
Generació d'energia Renovable 56,10 kWh/(m²a)
logotip passivhaus papik cases passives

Aquesta casa Eskimohaus compleix amb la certificació Passivhaus

DESCRIPCIÓ TÈCNICA

Quan entrem a l’habitatge, ens trobem en un doble espai que ens connecta amb l’estudi i el distribuïdor de la planta superior. A la planta baixa hi trobem la cuina, el menjador-saló, un bany, una habitació amb bany i vestidor. A la primera planta, se situen tres habitacions més amb una àmplia terrassa orientada a sud.

Se cerca una combinació de materials de baix impacte ambiental, que faciliten la difusió del vapor d’aigua i que asseguren l’estanquitat a l’aire i al vent. L’estructura mitjançant entramat de fusta lleuger i un sistema d’aïllament exterior dels tancaments minimitza les pèrdues energètiques, protegint dels efectes del vent i evitant problemes de desconfort, floridura o condensacions durant tot l’any.

Aquesta casa compleix amb els requisits per a ser certificada Passivhaus Plus, aquesta certificació implica que l’habitatge és capaç de generar l’energia que necessita a través de generació d’energia renovable. En certa manera es pot dir tracta d’un edifici autosuficient. Segueix connectat a la xarxa elèctrica perquè no compta amb bateries que puguin acumular l’energia generada per ser consumida en el moment que es necessita. La connexió a la xarxa s’utilitza com a bateria virtual, aportant energia en les hores de generació i posteriorment, alimentant-se de la xarxa per consumir l’energia en les hores que no s’està generant energia renovable pròpia.

Aquesta és la primera casa certificable amb l’estàndard Passivhaus Plus construïda amb fusta de Catalunya, una petita fita que constata el creixement d’aquest tipus de construccions al nostre país.

IMATGES

© Copyright 2015 Papik Cases Passives Creat per Aprop Produccions // Avís Legal // Política de privacitat// Política de Cookies