Calcula el cost del teu projecte

Descobreix el cost del teu projecte utilitzant el nostre generador de pressupostos.

Calcular

RESUM

Aquest projecte consisteix a construir un habitatge per a una parella i la seva filla. Projecten una casa eficient que alliberi el màxim d’espai exterior possible per conrear un hort domèstic i un jardí al qual dedicar-se i promoure un espai de convivència comú.
El projecte s’ha realitzat en un terreny que té un desnivell notable donant lloc a dos nivells diferenciats entre el carrer d’accés i la zona on anirà l’hort. La part superior té vista a la mar i té un garrofer de gran presència a mitja alçada.

  • Estructura d’entramat lleuger
  • Aïllament amb Cel·lulosa insuflada
  • Calefacció i refrigeració amb aerotèrmia
  • Ventilació mecànica sense perduda de temperatura Zehnder ComfoAir 35Q

MAGNITUTS

TipologiaUnifamiliar aïllada
Data de construcció2019
Tipus de construccióEskimohaus
m² construïts228m²
Tipus d'obraObra nova

Gasto energético

Test de presiónPendiente
Demanda de calefacción anual12,13 kWh/(m²a)
Demanda de refrigeración anual6,3 kWh/(m²a)

DESCRIPCIÓ DETALLADA

El projecte posa el focus en la relació entre una construcció eficient i el futur hort familiar exponents tots dos d’autosuficiència i consciència ecològica.

L’arquitectura que proposem busca calibrar la seva presència amb relació a l’hort i a l’arbre a través de la simplicitat formal i la naturalitat de la seva materialitat per propiciar una vivència que afavoreixi les activitats quotidianes domèstiques i els principals elements naturals que, juntament amb l’habitatge conformen el lloc. Així, vam dissenyar un edifici compacte que resol el desnivell existent entre el carrer i la parcel·la que, alhora, genera un espai exterior intermedi al voltant de l’arbre.

La planta superior hi ha les zones més funcionals i a manera d’apèndix, l’espai de convivència comú. La seva ubicació propicia el recolliment i la reunió, així com una relació amb l’exterior com “escenes prestades”. Aquest espai s’enquadra diferents elements externs generant una percepció fragmentada de l’entorn; així, el mar, la pineda, les oliveres i el garrofer es fan presents a l’interior generant una certa actitud contemplativa.

La planta inferior, directament relacionada amb el jardí, conté les estances més privades fent d’aquest un lloc íntim.

Crèdits:
Projecte i Direcció d’Obra: Pilar Calderon i Marc Folch (CALDERON-FOLCH STUDIO).
Col·laboradors: Marc Sanabra (estructura), Joan Vilanova (direcció d’execució),
Construcció: Papik Cases Passives
Fotografies: José Hevia
Localització: Premià de Dalt, Barcelona

IMATGES

© Copyright 2015 Papik Cases Passives Creat per Aprop Produccions // Avís Legal // Política de privacitat// Política de Cookies