• juny

    6

    2016
  • 1684
  • 0
Divulgació sobre Passivhaus a Girona

Divulgació sobre Passivhaus a Girona

El passat 13 d’Octubre al Col·legi d’Aparelladors de Girona, va tenir lloc la xerrada de divulgació: NZEB-Passivhaus: Projectes actuals a Catalunya.

Papik Fisas, responsable de l’empresa Papik Cases Passives, l’arquitecte tècnic Joan Vilanova i els propietaris de la casa passiva “PassivPalau” van oferir una xerrada divulgativa a diferents tècnics de Girona ciutat i el seu entorn. Es va presentar el projecte “Passiv Palau”, una casa passiva certificada passivhaus construïda per Papik Cases Passives, amb la col·laboració de l’arquitecte tècnic Joan Vilanova. D’una banda, es va explicar als assistents en què consisteix l’estàndard Passivhaus i els cinc principis bàsics en què es basa. També es va detallar el sistema constructiva dut a terme. Els assistents van poder conèixer de primera mà com es construeix una casa passiva amb certificat passivhaus, amb materials sostenibles, que ofereix uns resultats excel·lents pel que fa a l’estalvi energètic, confort interior i benefici per al medi ambient propi d’una casa Biopasiva. La presència dels propietaris de PassivPalau van donar un altre punt de vista sobre els beneficis del Passivhaus i van parlar sobre com la teoria es fa realitat en el dia a dia, aconseguint un gran confort interior gairebé sense consum energètic, posant com a exemple la onada de calor del passat mes de juliol durant la qual, a l’exterior es van assolir temperatures de 40 graus centígrads mentre que a l’interior, sense aparells de refrigeració, la temperatura es va mantenir sempre per sota dels 25 graus i una sensació tèrmica molt menor. L’interès dels assistents es constata en el torn de preguntes que es va allargar resolent dubtes concrets sobre el certificat Passivhaus i temes relacionats amb la construcció de “Passiv Palau” Amb aquesta Xerrada, Papik Fisas, soci de la PEP contribueix a la divulgació tècnica de l’estàndard Passivhaus pel nostre país. Un gra de sorra que sumat a l’esforç d’altres socis amb iniciatives similars està aconseguint conscienciar el sector dels beneficis que suposa el Passivhaus.

DEIXA UN COMENTARI

Your comment will be published within 24 hours.

© Copyright 2015 Papik Cases Passives Creat per Aprop Produccions // Avís Legal // Política de privacitat// Política de Cookies