• novembre

    22

    2018
  • 4534
  • 0
Presentem la que serà la primera casa passivhaus de Sant Cugat del Vallès

Presentem la que serà la primera casa passivhaus de Sant Cugat del Vallès

Amb aquesta entrada volem presentar-vos un projecte que per a nosaltres és molt especial i ens fa molta il·lusió.

Es tracta d’una casa unifamiliar que construirem a Sant Cugat del Vallès i serà el primer habitatge certificat Passivhaus del municipi del Vallès occidental.

A l’esquena portem construïdes moltes cases d’alta eficiència, tipus passiu, biopassiu o certificades sota l’estàndard Passivhaus, el més exigent pel que fa a confort i eficiència energètica. De fet aquesta serà la tercera casa certificada Passivhaus que construïm a Catalunya, però a banda d’aquest orgull, aquest projecte ens fa molta il·lusió perquè el construïm al municipi que ens ha vist créixer.

Però deixeu-nos que us expliquem una mica com va anar la cosa. Un dia van venir a informar-se a les nostres oficines una parella que estaven en el procés de construir-se casa seva, ja tenien el terreny i ara estaven cercant algú que els construís la seva casa. Van arribar a les nostres oficines pel boca-orella, ja que algú els va recomanar que ens vinguessin a conèixer. Com a tots els projectes, a poc a poc vam anar descobrint quina era la seva idea, concretant les seves necessitats i prioritats i ells a poc a poc van anar descobrint el nostre producte i la nostra manera de treballar, fins al punt que quan els vam explicar en què consistia el Passivhaus, van quedar convençuts que la seva casa compliria amb els estàndard d’aquesta certificació. A partir d’aquest moment ens vam posar a treballar amb el despatx d’arquitectes Energiehaus, referents del disseny i certificació Passivhaus. En finalitzar el disseny arquitectònic, adaptant les necessitats dels clients a les propostes arquitectòniques dels arquitectes, es va obtenir un projecte que segons Energiehaus el descriu així: “l’edifici se situa en la parcel·la deixant el màxim d’espai exterior a la zona sud on s’ubicaran el jardí i la piscina. S’aprofita el desnivell existent a la zona oest per situar la rampa d’accés al garatge. La façana principal orientada cap al sud es projecta amb grans obertures per aprofitar els guanys tèrmics durant l’hivern i es protegeixen mitjançant una pèrgola i lames de fusta per evitar la captació a l’estiu”. (pots llegir-ne el post sencer al seu blog).

Com tots els projectes, aquest no va estar exempt de sorpreses, però així com sovint els imprevistos són fàcilment superables, en aquest cas, sense entrar en detalls, podem dir que en la fase prèvia a la construcció (permisos i fonamentació) els imprevistos han endarrerit de forma desmesurada l’inici de les obres. Finalment han estat resolts i hem pogut iniciar les obres. A finals d’Octubre de 2018 entràvem a aixecar la que serà la primera casa passiva certificada Passivhaus de Sant Cugat del Vallès i ho fèiem col·locant els aïllaments de membranes expansives i fent l’anivellament inicial. D’aquesta manera s’assegura que l’estructura queda totalment aïllada i estanca del terra de formigó en col·locar unes membranes protectores que són autoexpansives i segellen l’exterior de l’interior per la part més baixa. Un cop col·locades les membranes a tot el perímetre, el següent pas ha estat deixar a nivell tot el perímetre de la casa, salvant les petites irregularitats de la cimentació. Un cop finalitzat aquest procés, ja podrem començar a fer créixer l’estructura d’entramat lleuger amb la que construirem la primera casa passiva certificada Passivhaus de Sant Cugat del Vallès.

© Copyright 2015 Papik Cases Passives Creat per Aprop Produccions // Avís Legal // Política de privacitat// Política de Cookies