• febrer

    17

    2020
  • 4114
  • 0
Prioritats a l’hora de de fer-te la teva casa a mida.

Prioritats a l’hora de de fer-te la teva casa a mida.

Quan comences el projecte de fer-te una casa, sorgeixen molts dubtes.

El primer és el cost final que suposarà aquesta aventura, ja que a diferència de comprar una casa ja construïda, en aquest cas hi ha molts factors que influeixen en el preu: EL terreny, la cimentació, el projecte arquitectònic, la construcció… Per a fer uns números generals pots fer servir el nostre calculador de pressupostos orientatius. Hi ha algunes reflexions que poden ajudar a concretar prioritats i esvair dubtes. Comencem amb una pregunta: Que és el que més valor dónes a l’hora de projectar la teva futura casa? Els metres quadrats totals? El jardí? L’eficiència energètica? Els materials utilitzats? La sostenibilitat i l’impacte ambiental de la construcció? Un altre aspecte?

comfort casa passiva passivhaus catalunya papik cases passives

A l’hora de construir la teva casa quin valor li dónes a l’energia que necessitaràs per garantir el confort durant tot l’any?

Pot semblar una pregunta innocent, o poc important, ja que a l’hora de construir una casa, que serà la nostra llar, és habitual que prioritzem els metres quadrats. Sigui per necessitats o per una visió preventiva a llarg termini. Però de què ens serveixen molts metres quadrats si després aquests no són habitables perquè a l’hivern hi passem fred i a l’estiu hi fa massa calor?

Si estàs pensant a fer-te la teva casa per a viure-hi, et convido que trenquis amb alguns mites que tenen el seu origen en una bombolla immobiliària durant la qual, promotors d’habitatges optimitzaven el preu per metre quadrat per poder treure’n el màxim rèdit econòmic. Era important amortitzar bé el sòl i treure’n el màxim de metres. Tots buscàvem el millor preu per metre quadrat. Aquest varem, ha quedat present avui en dia a l’hora de pensar en la nostra futura casa, ja sigui d’obra nova, adaptada a les teves necessitats o bé comprant-ne una de ja existent.

Hipoteca energètica i pobresa energètica

Però, coneixes el concepte d’hipoteca energètica? És la despesa en energia necessària per a garantir el confort i salubritat interior d’una casa. Aquest concepte està molt relacionat amb un altre terme que potser també n’has sentit a parlar: La pobresa energètica. Estàs disposat a tenir dues hipoteques? Construir cases sense hipoteca energètica, evita la pobresa energètica. És un benefici directe per aquell que es construeix l’habitatge, però també és un benefici indirecte a la societat, garantint un benestar de tots els seus individus i una baixa dependència energètica per garantir aquest benestar. La fragilitat social que implica construir cases amb alta dependència energètica, és tan gran que el nou codi tècnic d’edificació (CTE) que ha entrat en vigor aquest 2020 ha augmentat les exigències en eficiència energètica.

A Papik Cases Passives sempre hem cregut en la construcció d’alta eficiència energètica i la certificació Passivhaus a l’hora de construir cases arreu de Catalunya. A més les nostres cases biopassives, estan construïdes amb materials naturals i sostenibles. Construïm les cases del futur. Pensades per a viure-hi i adaptades a la teva manera de viure.

CALCULA EL COST

Vols saber que costaria la teva casa passiva?

CALCULAR
Darrers articles
Els més llegits
© Copyright 2015 Papik Cases Passives Creat per Aprop Produccions // Avís Legal // Política de privacitat// Política de Cookies