façana argentona casa passiva papik cases passives catalunya casa biopassiva casa eficient
Lateral argentona casa passiva papik cases passives catalunya casa biopassiva casa eficient
menjador i lavabo argentona casa passiva papik cases passives catalunya casa biopassiva casa eficient
general Argentona casa passiva papik cases passives catalunya casa biopassiva casa eficient

Calcula el cost del teu projecte

Descobreix el cost del teu projecte utilitzant el nostre generador de pressupostos.

Calcular

BREU DESCRIPCIÓ

Aquest projecte consisteix en un habitatge passiu compacte i un petit taller en un solar de dimensions més aviat petites. A banda de requerir una execució ràpida i una alta eficiència del resultat, els futurs habitants, n’afegeixen un més: desitgen una casa confortable amb un aspecte exterior fred i racional en les despeses de manteniment.

Més enllà del gust per la tipologia compositiva concreta, una economia de mitjans i un gust per l’ordre, es va interpretar aquest  requeriment com un anhel d’harmonia o una certa aproximació poètica a la idea de l’habitatge com a segona pell.

  • Estructura d’entramat lleuger
  • Aïllament de cel·lulosa insuflada
  • Calefacció i refrigeració amb aerotèrmia
  • Ventilació mecànica sense pèrdua de temperatura Zehnder ComfoAir 200

MAGNITUTS

Tipologia Unifamiliar aïllada
Data de construcció primavera de 2017
Tipus de construcció Eskimohaus
m² útils construïts 137m² d'habitatge i 37.5m² de taller
Tipus d'obra Obra nova

Despesa Energètica

Test de pressió 0.54 h⁻¹
Demanda de calefacció anual 8 kWh/(m²a)
Demanda de refrigeració anual 6 kWh/(m²a)
Demanda total d'energia primària 14.47 kWh/(m²a)

DESCRIPCIÓ DETALLADA

Aquest és un projecte que explora les qualitats essencials de l’entorn interior domèstic en relació amb l’exterior.

Així, a més de resoldre els aspectes tècnics derivats de la necessitat d’una construcció eficient i econòmica, el projecte se centra en la recerca d’aquelles qualitats espacials capaces de proporcionar un entorn domèstic càlid i confortable i una atmosfera exterior equilibrada.

Per a això, es treballa amb volums paral·lelepípedes i materials industrials senzills. Es disposen dos volums separats per un espai exterior igualment ortogonal, aprofitant així al màxim la superfície del solar. Un d’ells conté un habitatge compacte i l’altre un petit taller. La proporció del buit entre tots dos, així com la materialitat i cromàtica dels volums, busquen centrar l’atenció en l’espai exterior intermedi, tensant la proximitat entre els volums i proporcionant una certa sensació de privacitat, recolliment, intimitat. Construït a partir d’una estructura d’entramat lleuger, les façanes internes d’aquests volums actuen com a cares sensibles a la llum -la del dia i l’artificialment que reflecteix de forma subtil la tonalitat del cel o les ombres de l’entorn o l’interior de la textura superficial del seu acabat de policarbonat translúcid.

L’interior es conforma a través d’espais cúbics de panells estructurals d’OSB que organitzen les funcions dividint la zona de dia en la planta baixa i la zona de nit a la planta primera. Els materials, les proporcions dels diferents espais i la ubicació d’obertures, afavoreixen una percepció de l’habitatge com a lloc íntim, silenciós i confortable.
La casa s’ha modelat, construït i verificat seguint els requeriments de demanda energètica, estanquitat i control de punts tèrmics de l’estàndard Passivhaus. El resultat és 100% certificable.

 

Crèdits:
Projecte: Pilar Calderon i Marc Folch (CALDERON-FOLCH STUDIO) i Pol Sarsanedas.
Direcció d’Obra: Pilar Calderon i Marc Folch (CALDERON-FOLCH STUDIO)
Col·laboradors: Marc Sanabra (estructura), Joan Vilanova (direcció d’execució)
Construcció: Papik Cases Passives
Fotografies: José Hevia
Localització: Argentona, Barcelona

IMATGES

© Copyright 2015 Papik Cases Passives Creat per Aprop Produccions // Avís Legal // Política de privacitat// Política de Cookies