Exterior K-Matadepera casa passiva Passivhaus a Catalunya
Cuina K-Matadepera casa passiva Passivhaus a Catalunya
Exterior amb vistes a Sant LLorenç K-Matadepera casa passiva Passivhaus a Catalunya

Calcula el cost del teu projecte

Descobreix el cost del teu projecte utilitzant el nostre generador de pressupostos.

Calcular

BREU DESCRIPCIÓ

Casa unifamiliar aïllada situada a Matadepera, dissenyada sota criteris de l’estàndard Passivhaus, està construïda amb sistema CLT (contralaminat) amb revestiments exterior de SATE.

El seu disseny té com a objectiu obtenir el màxim rendiment dels recursos naturals i potenciar les vistes espectaculars en l’orientació est, on tenim la serra de Sant Llorenç.

  • Estructura de contralaminat (CLT)
  • Aïllament natural de cel·lulosa insuflada
  • Calefacció i refrigeració amb aerotèrmia
  • Ventilació mecànica sense pèrdua de temperatura Zehnder

Magnituts

TipologiaUnifamiliar aïllada
Data de construccióprimavera de 2020
Tipus de construccióPassivhaus
m² útils construïts147
superfície de referència energètica136 m²
Tipus d'obraObra nova

Despesa Energètica

Test de pressió0,58 h⁻¹
Demanda de calefacció anual15 kWh/(m²a)
Càrrega de calefacció18 W/m²
Demanda de refrigeració anual12 kWh/(m²a)
Càrrega de refrigeració10 W/m²
Demanda energia primària: 89 kWh89 kWh/(m²a)

DESCRIPCIÓ TÈCNICA

Quan van arribar a la nostra oficina, els clients disposaven d’un terreny ubicat a Matadepera, caracteritzat per tenir unes bones vistes a cap a la muntanya de Sant Llorenç del Munt. Volien aprofitar-les per a construir-hi una casa certificable Passivhaus amb unes vistes immillorables.

Sota aquesta premissa, vam posar-nos a treballar, encarregant el disseny arquitectònic al despatx referent pel que fa a disseny de cases Passivhaus, Energiehaus.

El projecte d’habitatge unifamiliar, es dissenya sota els criteris de l’estàndard Passivhaus. L’edifici té una forma poligonal basant-se en dos eixos principals, d’una banda, el del carrer d’accés amb orientació a sud i per l’altra, les espectaculars vistes a la muntanya de Sant Llorenç del Munt, orientada a l’est.
Amb una topografia pronunciada i les directrius mencionades, el projecte s’adapta i s’organitza en tres plantes. Una d’elles destinada a garatge, on també se situen les instal·lacions amb l’equip d’aerotèrmia i màquina de ventilació mecànica amb recuperador de temperatura.

La resta del projecte es distribueix en planta baixa, on trobem el saló-menjador i cuina orientats cap a les vistes de la muntanya i un bany i estudi orientats a sud. A la primera planta s’hi projecten els tres dormitoris i dos banys.
En la distribució del projecte s’ha aconseguit garantir el màxim rendiment dels recursos naturals del clima i aprofitar les vistes que ofereix el context muntanyós sense alterar la privacitat dels seus usuaris.

L’estructura de l’habitatge és prefabricada de panells contralaminats de fusta (CLT). Amb aquesta estructura CLT s’aconsegueix l’hermeticitat a l’aire necessària per a una eficiència energètica i una certificació Passivhaus. S’ha escollit una combinació de materials de baix impacte ambiental, que faciliten la difusió del vapor d’aigua i que asseguren l’estanquitat a l’aire i al vent.
L’aïllament per l’exterior (SATE) ajuda a minimitzar les pèrdues energètiques, protegint l’habitatge dels efectes de vent i evitant problemes de manca de confort a l’interior, humitats o condensacions, durant tot l’any.

Pel que fa a l’interior, s’ha realitzat un extradossat amb cel·lulosa insuflada, per on passen les instal·lacions. Aquesta càmera a part d’ajudar a complir amb els requeriments per assolir l’estàndard Passivhaus, serveix per passar totes les instal·lacions sense afectar la capa hermètica.

IMATGES

© Copyright 2015 Papik Cases Passives Creat per Aprop Produccions // Avís Legal // Política de privacitat// Política de Cookies