• desembre

    28

    2016
  • 4840
  • 0
Refugis nuclears Passivhaus

Refugis nuclears Passivhaus

Ep! Aquesta entrada va ser una innocentada del 28 de desembre de 2016. Tot i així no veiem absurd que per a una construcció com els refugis s’utilitzi una construcció d’alta eficiència.

La construcció passivhaus arriba als refugis nuclears.

La construcció de refugis nuclears s’ha popularitzat entre un sector de la població, que al construir casa seva, preparaven també un refugi nuclear, per a poder sobreviure en cas d’emergència.

Ara, l’estàndard Passivhaus arriba a a aquest tipus de construcció. S’ha popularitzat entre els nous refugis nuclears, certificar-los amb l’estàndard passivhaus. Al ser construccions soterrades, l’institut Passivhaus s’ha vist obligat a definir les característiques concretes que ha de complir aquest tipus d’edifici per a poder complir amb l’estàndard Passivhaus. El nom en clau que ha donat a aquest “clima” és el de “Nuclear climate” i contempla diversos supòsits concrets.

Les empreses que es dediquen a aquest negoci han proliferat en els darrers cinc anys. Des de les que ja es dedicaven al sector de la construcció de refugis i búnquers atòmics i que han decidit millorar les seves construccions introduint l’estàndard passivhaus, fins a les empreses especialistes en passivhaus que han ampliat el seu sector començant a construir refugis nuclears passivhaus.

Un creixement espectacular

Desconeixem els motius d’aquest auge, és possible que la inseguretat present i futura que representen els recents aconteixements: La guerra a Síria que s’estén arreu del mon amb conseqüències com la crisi dels refugiats, l’auge de l’extrema dreta a Europa, el Brèxit i  la victòria de Donald Trump als Estats Units, que resulta una doble amenaça ja que te a les seves mans el botó vermell de l’armament nuclear i s’ha mostrat incrèdul amb el canvi climàtic.

També es molt probable que els constructors de refugis nuclears hagin descobert els beneficis energètics de construir amb un sistema d’alta eficiència energètica com el Passivhaus. Tenint en compte que es un espai que ha de ser autosuficient energèticament  i que cal mantenir el confort i la salubritat interior, l’estàndard passivhaus encaixa a la perfecció. Aire net i lliure de contaminació, sense pèrdua de temperatura gràcies a la ventilació mecànica i a les campanes extractores amb filtres de plasma. De fet és el millor sistema per a garantir una llarga vida sota terra en bones condicions.

Alguns empreses construeixen autèntics palaus sota terra, per a garantir que el període que es passa tancat no angoixi als seus habitants.

refugi passivhaus

Des de Papik Cases Passives, de moment no tenim intenció de dedicar-nos a aquest sector concret, però ens alegra saber que el passivhaus s’estén arreu i que altres sectors especialitzats entenen i aprofiten els beneficis de construir cases passives.

CALCULA EL COST

Vols saber que costaria la teva casa passiva?

CALCULAR
Darrers articles
Els més llegits
© Copyright 2015 Papik Cases Passives Creat per Aprop Produccions // Avís Legal // Política de privacitat// Política de Cookies