• febrer

    1

    2024
  • 702
  • 0
Comprar o construir una casa?

Comprar o construir una casa?

Quins avantatges té construir-se una casa a mida davant de comprar-ne una?

Fa molts anys que atenc les trucades de clients que volen fer-se una casa de molt alta eficiència energètica, una casa passiva, a mida i de tant en tant em comenteu que esteu dubtant entre comprar una casa antiga i rehabilitar-la o bé fer-ne una de nova. He intentat fer un recull de les raons per les quals recomanem optar per fer-vos una casa sostenible a mida. Tot i que a vegades, la construcció d’una casa pot ser un procés que no tothom està disposat a gestionar, els beneficis són molts. A continuació et presentem les principals raons que hauries de tenir en compte a l’hora de considerar la construcció duna casa en lloc de comprar una ja construïda:

Personalització: En construir la teva pròpia casa sostenible, la pots personalitzar completament als teus gustos i necessitats. Aquest és un factor clau, quan cerquem una casa sostenible ja existent, és molt difícil trobar al mercat una que encaixi exactament en les nostres necessitats personals del moment actual i de les perspectives de futur. En canvi, quan prens el control i ets tu qui decideix com serà la teva casa i quins factors prioritzaràs en disseny, distribució, característiques, etc. el resultat s’adequarà a les teves necessitats, tenint en compte les presents i futures.

Control de qualitat: quan compres un habitatge existent, no tens massa control sobre com s’ha construït aquesta casa. En aquest sentit, cal tenir en compte diversos factors. En primer lloc, el pas del temps. A mesura que el sector de la construcció ha anat canviant, ha anat aportant nous materials, noves tècniques i noves prioritats. Els canvis en el clima i en la societat, han influït també en com construïm, han modulat les prioritats, que també s’han reflectit en les normatives i les lleis, que en els darrers anys han anat millorant les exigències pel que fa a l’eficiència energètica, entre altres millores. Per altra banda, cal tenir present quin va ser l’objectiu a l’hora de construir aquest habitatge, ja que són molt diferents les prioritats d’un promotor que vol vendre a un preu atractiu i treure’n un benefici que aquelles persones que estan fent casa seva.

Estalvi de costos: Les oportunitats d’estalvi quan ets autopromotor són àmplies i variades. En primer terme, no hi ha intermediaris entre constructor i client final, per tant, no hi ha costos extres. Una estratègia d’estalvi habitual en projectes amb recursos limitats, és que el client assumeixi fer algunes tasques. Hi ha algunes tasques que el client final pot assumir i, per tant, reduir-ne el cost econòmic. Òbviament, són tasques que no afectes a aspectes estructurals ni a l’eficiència energètica com poden ser, pintar, massillar, posar el parquet… A banda, com que la casa estarà feta a mida de les teves necessitats, no pagaràs res que no sigui necessari.

Eficiència energètica: Sense cap mena de dubte, aquest aspecte és clau. Tot i que ja hem comentat que el sector de l’habitatge està evolucionant per millorar l’eficiència energètica, si fas una casa a mida i poses el focus en l’eficiència energètica, pots escollir una empresa especialista en construir cases de molt alta eficiència energètica com és el cas de Papik Cases Passives. D’aquesta manera pots garantir que el resultat final serà el més eficient possible en la parcel·la escollida. En el mercat immobiliari costa trobar productes que puguin garantir l’eficiència energètica amb un segell com per exemple el Passivhaus. I fora d’aquestes certificacions, és difícil tenir la certesa i el control de l’eficiència energètica d’una casa.

Millores tecnològiques: Pots incorporar les últimes tecnologies a casa teva, com a sistemes d’automatització de la llar, per millorar el teu estil de vida. En una casa antiga, també pots implementar solucions d’smart home, però costarà integrar-ho molt més que si es planifica ja des del disseny, traient tot el suc a la tecnologia existent i organitzant la integració amb tots els elements de la casa.

Construcció ecològica: Pots construir la teva llar utilitzant materials ecològics i sostenibles, cosa que redueix el teu impacte ambiental. Depenent de quines siguin les teves prioritats, pots substituir materials estàndards per altres de més ecològics i aconseguir així viure en un entorn més saludable. Tot i això, has de tenir present que el sector de la construcció i les seves normatives cada cop està prioritzant més els productes ecològics i els productes tòxics estan desapareixent a poc a poc. Les cases eskimohaus que construïm a Papik Cases Passives són un bon punt de partida si es vol viure en una casa ecològica.

Escollir materials sostenibles: Pots escollir construir la casa amb materials que tenen un baix impacte ambiental. Construir amb fusta certificada sota el segell FSC és un sistema no extractivista, que manté la massa forestal, incentivant una indústria que fixa més CO₂ del que emet i, per tant, incentivant la generació de boscos gestionats. Les cases eskimohaus, són uns fixadors de CO₂, a Papik Cases Passives, construïm cases sostenibles, naturalment.

Control del procés: Pots supervisar tot el procés de construcció i assegurar-te que es faci correctament, o si ho prefereixes pots escollir opcions que et permetin oblidar-te de tot el procés i estrenar la casa tal com l’havies planificat. Si per la teva manera de ser vols estar sobre tots els processos i garantir que tot es fa com a tu t’agrada, en cas de fer-te una casa a mida podràs disposar de la informació i proposar solucions si s’escau. En canvi, si prefereixes pocs maldecaps i no haver de dedicar massa temps a decidir i controlar pots confiar en una empresa que ofereixi serveis integrals o project manager, que s’encarregarà de tot.

No hi ha necessitat de remodelar: En construir casa teva, no t’hauràs de preocupar per remodelacions a curt termini ni reemplaçar elements ja existents ni rehabilitar elements que s’han desgast o fet malbé amb el temps. És habitual que el primer que es fa en comprar una casa, és remodelar-la, tant per rehabilitar com per adaptar-la als teus gustos. Cal tenir en compte que el resultat mai serà tan òptim com el que es pot planificar de zero en una obra nova.

Millora de l’estil de vida: Pots dissenyar casa teva perquè s’adapti al teu estil de vida i millorar la teva qualitat de vida. Amb el temps hem anat evolucionant com a societat i aquesta evolució en el nostre estil de vida s’ha traslladat a l’espai on vivim. Per això és possible que una casa antiga no acabi d’encaixar amb les teves necessitats i generi desajustos nen la teva rutina diària. Un clar exemple, serien els festejadors, un element que avui dia, no tenen massa sentit, i s’han transformat en espais de lectura, tot i que si en volguessis tenir un a casa teva, podríem fer-lo realitat.

Menor manteniment: En construir casa teva, pots assegurar-te que tingui les últimes tecnologies per reduir el manteniment. Escollir una empresa que aposti per la qualitat i l’excel·lència per construir casa teva, t’estalviarà moltes despeses i maldecaps futurs amb reparacions importants a curt termini. A més si ja es planifica estratègies de baix manteniment, des del disseny i l’execució, es pot minimitzar o prescindir de les tasques de manteniment que en altres casos són habituals. Cal tenir en compte que en construir una casa, hi ha elements que tenen associada una garantia de 2, 5 o 10 anys depenent del tipus.

 

CALCULA EL COST

Vols saber que costaria la teva casa passiva?

CALCULAR
Darrers articles
Els més llegits
© Copyright 2015 Papik Cases Passives Creat per Aprop Produccions // Avís Legal // Política de privacitat// Política de Cookies