• desembre

    18

    2012
  • 1096
  • 0
Origen i significat de Passivhaus

Origen i significat de Passivhaus

Què són les Cases passives o Passivhaus? Què vol dir Passivhaus?

Les cases passives uneixen diversos sectors: arquitectes, constructors i ambientòlegs per aconseguir una simbiosi perfecta que resulti en el menor consum energètic possible. D’aquesta manera s’aconsegueix construir cases d’alta eficiència energètica adaptades al seu entorn.

Què és el Passivhaus?

Quan parlem de Passivhaus a Espanya, parlem d’edificis de baix consum energètic , construcció sostenible, estalvi energètic i respecte al medi ambient. Passivhaus és un certificat que garanteix una construcció amb la major eficiència energètica possible .

El terme Passivhaus prové de l’alemany, la seva traducció literal seria “Casa Passiva” i fa referència a la construcció de cases que no necessiten consumir energia per generar confort en el seu interior.

El concepte de Casa Passiva va néixer als anys 80 en estats units i es va perfeccionar en la dècada dels 90 a Alemanya, amb la creació de l’Institut Passivhaus i el seu estàndard de certificació Passivhaus.

Pel que fa a Passivaus a Espanya, existeix la Plataforma Edificació Passivhaus que engloba els diferents actors implicats en la construcció sostenible, des d’arquitectes, constructors fins fabricants de materials.

La primera vegada que es va parlar de Casa Passiva va ser a principis dels 80 als EUA com a model constructiu capaç d’aconseguir confort amb un consum energètic nul (consumint exclusivament l’energia generada per la pròpia casa). Per aconseguir aquests resultats es van determinar diferents tipus de construcció en funció dels climes presents als EUA i es van determinar 16 models constructius tenint en compte factors com:

  • La temperatura
  • La humitat
  • El vent
  • El impacte solar

Aquests factors determinaran, la ubicació i orientació, el nivell d’aïllament, els sistemes de ventilació i l’estructura de la casa. Així una casa a la muntanya serà molt diferent d’una casa al desert, però ambdues aconseguiran el major confort amb el mínim consum gràcies a la seva adequació constructiva, o el que podríem anomenar: alta eficiència energètica.

Més proper en el temps i espai, va néixer el concepte Passivhaus, nascut a Alemanya durant la dècada dels anys 90, terme que significa “casa passiva” i del qual s’ha generat un estàndard per certificar habitatges passius a través de l’ Institut Passivhaus que ha aconseguit desenvolupar un estàndard de casa passiva que garanteix que una casa amb aquest segell té una eficiència energètica Classe A.
Aquest estàndard, permet un estalvi energètic del 80% en climes severs com el d’Alemanya i un 60% en climes més suaus com el clima mediterrani, El cost de l’energia i el seu impacte mediambiental, fan d’aquest sistema constructiu un bon exemple de construcció sostenible.

Des de Papik Cases Passives a més d’aconseguir un sistema constructiu d’alta eficiència energètica capaç d’oferir els estàndards Passivhaus i en constant adaptació a les últimes tecnologies i materials, oferim un sistema poc contaminant en el seu procés de fabricació. D’aquesta manera podem dir que oferim una alternativa de qualitat i sostenible.

DEIXA UN COMENTARI

Your comment will be published within 24 hours.

© Copyright 2015 Papik Cases Passives Creat per Aprop Produccions // Avís Legal // Política de privacitat// Política de Cookies