Vista aèria de K-Codines casa passiva eskimohaus autosuficient a Catalunya
jardí amb gallines de K-codines casa passiva eskimohaus autosuficient a catalunya
cuina i menjador de K-Codines casa passiva eskimohaus autosuficient a catalunya
vista aèria frontal de K-Codines casa passiva eskimohaus autosuficient a catalunya

Calcula el cost del teu projecte

Descobreix el cost del teu projecte utilitzant el nostre generador de pressupostos.

Calcular

BREU DESCRIPCIÓ

Construcció d’un habitatge unifamiliar aïllat autosuficient d’obra nova ubicat al municipi de Sant Feliu de Codines. Construïda en entramat lleuger de fusta i acabat exterior de SATE

Aquest projecte no està connectat a la xarxa elèctrica, és capaç de produir tota l’energia elèctrica que necessita mitjançant una instal·lació pròpia de generadors i acumuladors amb sistemes renovables, sense emissions de CO2

  • Estructura d’entramat lleuger

  • Aïllament natural de cel·lulosa insuflada

  • Calefacció amb aerotèrmia

  • Ventilació mecànica sense pèrdua de temperatura Zehnder

Magnituts

Tipologia Unifamiliar aïllada autosuficient
Data de construcció estiu de 2019
Tipus de construcció Eskimohaus
m² útils construïts 212,75
Tipus d'obra Obra nova

DESCRIPCIÓ TÈCNICA

Els clients volen una casa molt eficient i sostenible. La seva idea és construir una casa en una sola planta aprofitant el desnivell del terreny per a encabir una planta soterrània per a traster i instal·lacions. Tenen també molt present en la idea inicial el respecte pel medi ambient, obtenir l’energia de fonts sostenibles i que els materials utilitzats a l’obra siguin reciclats, sostenibles o amb el menor impacte ecològic.
Un cop tenien el projecte arquitectònic planificat amb construcció de totxo, van buscar empreses de proximitat que fessin cases passives.

Va ser en aquest moment que arriben a la nostra oficina, on els vam explicar els nostres productes i serveis i van decidir adaptar el projecte al nostre sistema constructiu, d’aquesta manera aconseguien assolir els seus objectius de respecte al medi ambient i sostenibilitat i a més van veure viable aconseguir que la casa fos autosuficient i no estigués connectada a la xarxa elèctrica. Aquesta idea estava latent des del primer moment, però no va ser fins que vam aconseguir un sistema Eskimohaus d’una altíssima eficiència energètica a un cost raonable que, es va poder realitzar.

Els espais habitables es projecten tots en una planta i s’aprofita el desnivell del terreny per encabir una planta soterrània per traster, deixant el terreny exterior a nivell de la planta baixa per tenir-hi accés directe amb l’interior, aconseguint un jardí a nivell de la planta baixa habitada, generant una comunicació entre interior i exterior. La distribució de l’habitatge és tot en una planta amb sortida directa a la terrassa i jardí, amb totes les estances, menjador i cuina, tres habitacions, banys i estudi. El garatge i espai d’instal·lacions se situa en la planta baixa soterrada.

L’habitatge es compon de dos cossos regulars de volums diferents. Té una lleugera forma de “L”, dona l’esquena al carrer i accés a l’habitatge (façana nord-oest) i s’obre cap a la cara sud i sud-est del solar. Aquesta orientació ofereix millors condicions tèrmiques i també millors vistes de l’entorn.

Es tracta d’un habitatge d’alta eficiència energètica, tipus casa passiva, construït amb el sistema Eskimohaus (una adaptació del sistema estàndard Passivhaus) de Papik Cases Passives, aixecada amb entramat lleuger de fusta sobre la base soterrada de formigó, aconseguint una classificació energètica A i assegurant una alta durabilitat dels materials. El resultat és una casa passiva que aconsegueix el confort interior gairebé sense despesa energètica.

L’aïllament de l’envolvent s’ha fet mitjançant cel·lulosa (paper reciclat tractat amb sals minerals per a fer-lo resistent al foc, plagues i humitats) insuflada i amb un acabat exterior arrebossat tipus SATE. Les fusteries exteriors seran de fusta amb perfileries i vidres d’alta eficiència energètica. Les cobertes són semi-planes amb acabat de graves o similar, no són transitables (puntualment per manteniment de les instal·lacions).

L’habitatge no està connectat a la xarxa elèctrica. Produeix la seva pròpia energia mitjançant un sistema de plaques solars i un sistema d’emmagatzematge amb bateries que aporta tota l’energia necessària.

IMATGES

© Copyright 2015 Papik Cases Passives Creat per Aprop Produccions // Avís Legal // Política de privacitat// Política de Cookies