• setembre

    27

    2013
  • 3177
  • 0
Temple milenari construit amb fusta

Temple milenari construit amb fusta

El temple Hōryū-ji és una de les edificacions amb fusta més antigues que existeix al món. La construcció inicial data de l’any 607 però va ser reconstruït al 670 i posteriorment va ser restaurat en dues ocasions (al 1374 i al 1603).

Tot i les restauracions a les quals ha estat sotmès s’estima que es mantenen el 20% dels materials originals de la reconstrucció inicial (any 670), és a dir materials i estructures amb més de 1300 anys d’antiguitat. El temple està dividit en dues àrees i compta amb diverses instal·lacions, la més antiga és on es troba el Kondō i la pagoda de 5 pisos, i són considerats els edificis construïts amb fusta més antics del món.

El temple està ubicat al sud del Japó, (a la prefectura de Nara) és un temple budista amb un monestir on resideixen els de monjos i és el temple més admirat del Japó per la seva antiguitat i singularitat arquitectònica, ja que trenca amb la tradició xinesa-coreana introduint una nova ubicació per al Kondō i la pagoda. L’any 1993 el temple Hōryū-ji va ser designat per la Unesco com Patrimoni de la Humanitat i és el temple més visitat al Japó.

El principal enemic d’aquest temple ha estat el foc, ja que la fusta queda a la vista i no compta amb cap classe de tractament ignífug. Tot i això el temple ha resistit petits incendis que en la seva majoria no han afectat l’estructura. Tot i la idea general que la fusta és un material dèbil per a fer servir en la construcció d’edificis, amb aquest cas queda palès que no és així. La fusta és un material amb una alta resistència estructural i capaç de resistir al foc mantenint la seva resistència estructural. És Molt difícil que el foc malmeti la fusta, ja que la crema superficial no afecta la seva estructura, en un incendi es destrueix abans l’acer que la fusta.

En els darrers anys la tecnologia ha permès molts avenços en la construcció eficient i resistent utilitzant fusta. A Papik Cases Passives, som capaços de construir cases ecològiques amb una gran resistència i qualitat. Utilitzem els darrers materials i tractaments per a fer que les nostres cases ecològiques no només compleixin amb la normativa vigent, sinó que anem un pas més enllà, estem sempre atents als avenços tecnològics per a poder perfeccionar el nostre sistema constructiu garantint sempre la millor qualitat.

DEIXA UN COMENTARI

Your comment will be published within 24 hours.

© Copyright 2015 Papik Cases Passives Creat per Aprop Produccions // Avís Legal // Política de privacitat// Política de Cookies