• octubre

  30

  2019
 • 4871
 • 0
Inauguració de la primera casa certificada passivhaus de Sant Cugat del Vallès

Inauguració de la primera casa certificada passivhaus de Sant Cugat del Vallès

Sant Cugat puja al tren dels municipis que ja compten amb una casa certificada Passivhaus, contribuint a revertir el canvi climàtic, frenar la dependència energètica i minimitzar la hipoteca energètica.

La primera casa certificada Passivhaus de Sant Cugat s’inaugura aquest divendres 8 de novembre a les 16.30 de la tarda a l’avinguda Del Carril núm. 86 amb un acte protocol·lari i una visita guiada a càrrec de l’empresa constructora i els arquitectes, una xerrada tècnica orientada a persones sense coneixements tècnics i premsa, on es podran conèixer de primera mà els beneficis d’aquest tipus de cases, tant per als inquilins, com per al municipi i el medi ambient. Abans de la visita guiada s’inaugurarà oficialment la casa i s’entregarà a les autoritats el guardó Municipis Passivhaus que acredita Sant Cugat del Vallès com un municipi Passivhaus.

Sant Cugat del Vallès és l’11è municipi català que ja compta amb una casa passiva Passivhaus posicionant-se entre els municipis pioners a construir les cases del futur i promoure un canvi de paradigma. Municipis que ja compten amb construccions d’aquest tipus: L’Arboç, Cantonigros, Castelldefels Castellterçol, Collsuspina, Girona (2), Moià, Palau Solità i plegamans, Sant Quirze del Vallès i Sitges.

L’empresa constructora, Papik Cases Passives, ubicada a Sant Cugat del Vallès, s’ha convertit en els darrers anys en un referent en la construcció de cases passives a tot el territori català una cinquantena de projectes ubicats al municipi. Però fins ara no havia construït una casa certificada a Sant Cugat. Una casa passiva és una casa d’alta eficiència energètica, capaç de garantir un gran confort interior reduint la despesa energètica i econòmica al màxim, arribant, en alguns casos a generar més energia de la necessària, convertint-se en productora d’energia. A banda. la certificació Passivhaus, ofereix uns mètodes i criteris per a poder garantir que una casa compleix amb els requisits necessaris en què es basa aquest estàndard. Els cinc principis Passivhaus són:

 1. Aïllament tèrmic: Un excel·lent aïllament tèrmic de l’envoltant permet que la temperatura aconseguida a l’interior, no marxi cap a l’exterior.
 2. Tancaments d’alta qualitat i eficiència: Els tancaments (portes i finestres), són els punts més febles de l’estructura envoltant, ja que han de garantir un bon coeficient d’aïllament tèrmic, cal instal·lar productes d’alta qualitat i altes prestacions.
 3. Absència de ponts tèrmics: Els Ponts tèrmics són pèrdues/guanys de temperatura no desitjada. Els ponts tèrmics es poden presentar per diversos motius: mala instal·lació, defectes de materials, un mal disseny.
 4. Estanquitat a l’aire: La casa ha de tenir un gran hermetisme, de manera que l’aire i la temperatura de l’exterior no traspassi a l’interior.
 5. Ventilació mecànica amb recuperació de calor: Ventilació i renovació de l’aire sense pèrdua d’energia i sense despesa energètica mitjançant una màquina de ventilació mecànica. Aquesta màquina, permet reaprofitar la temperatura produïda a l’interior de la casa al mateix temps que es purifica l’aire interior, filtrant l’aire d’entrada perquè no entrin insectes, males olors, pol·len ni pol·lució.

La certificació Passivhaus està adaptada a cada clima, de manera que s’aconsegueixi sempre un gran confort sense despesa energètica tant en climes freds com càlids. En l’actualitat la certificació compta amb tres categories, l’estàndard, la plus, que implicaria que la casa és autosuficient i no està connectada a la xarxa i la premium que significa que la casa produeix més energia de la que necessita i per tant és productora neta d’energia.

Més enllà de les qüestions tècniques que expliquen el seu funcionament, aquestes cases aporten un gran benefici, ja que impliquen un gran impacte en la societat i el medi ambient. Aquest sistema constructiu aporta solucions als grans problemes que s’enfronta ara per ara la societat. Redueix les possibilitats de patir pobresa energètica, ja que necessiten molt poca energia per garantir el confort interior. Genera un benefici econòmic, són cases sense hipoteca energètica, l’estalvi energètic, es tradueix en un estalvi econòmic que permet la reinversió d’aquest capital en altres sectors locals revitalitzant-los. Redueix la dependència energètica, el fet de reduir el consum energètic permet redissenyar de manera més sostenible la generació i distribució d’energia elèctrica, fent possible, l’eliminació de centrals generadores i les infraestructures de distribució (torres d’alta tensió), aquest punt és especialment interessant en el cas de les cases capaces de generar més energia de la que necessiten. En el procés de construcció d’una casa de Papik cases passives s’absorbeix més CO₂ del que s’emet, per tant, construir una casa aporta un benefici per al medi ambient. Tots aquests elements aporten un benefici necessari per fer front a l’emergència climàtica.

Durant la celebració, es farà entrega a les autoritats del guardó Municipis Passivhaus, que acredita que Sant Cugat compta amb una casa certificada Passivhaus. Aquest guardó es dóna a tots els municipis que compten amb una casa certificada Passivhaus. Sant Cugat serà el primer municipi a rebre aquest guardó, inaugurant aquesta menció honorífica que a poc a poc aniran rebent els altres 10 municipis certificats Passivhaus que conformaran els Municipis Passivhaus que podran consultar-se al web www.municipispassivhaus.cat. Aquesta iniciativa creada per l’empresa Papik Cases Passives vol ajudar a divulgar els beneficis que aporten aquests tipus de construccions per al territori i promoure’n la construcció als municipis catalans.

Inauguració Primera casa certificada Sant Cugat del Vallès

Divendres 8 de novembre de 2019 16.30 h Acte protocol·lari inaugural i entrega del guardó «Municipis Passivhaus» 17.00 h Visita guiada a càrrec del constructor i l’arquitecte (Papik Cases Passives i Energiehaus) Per a apuntar-se a la visita, cal apuntar-se enviant un correu a [email protected] Avinguda Del Carril núm. 86 (Sant Cugat del Vallès)

Dades de contacte

Papik Cases Passives Carrer Sort 34 Sant Cugat del Vallès, 08172 935906074 [email protected] www.papik.cat

CALCULA EL COST

Vols saber que costaria la teva casa passiva?

CALCULAR
Darrers articles
Els més llegits
© Copyright 2015 Papik Cases Passives Creat per Aprop Produccions // Avís Legal // Política de privacitat// Política de Cookies