• gener

    14

    2015
  • 1877
  • 0
L’ hipoteca energètica

L’ hipoteca energètica

Definició: Cost energètic necessari per a viure en una casa.

En el procés d’adquirir un habitatge, ja sigui comprant-ne un d’existent o construir-ne un de nou, és habitual recórrer a una entitat financera per a finançar aquesta operació mitjançant una hipoteca. Amb aquest procés fem càlculs sobre el que ens costarà viure en aquesta casa i ho comparem amb el lloguer actual. Però el cert és que hi ha altres costos relacionats directament amb l’habitatge que haurem de tenir en compte ja que repercutiran a la factura mensual. Una d’aquestes despeses i la més important, és el cost en energia que necessitaràs per aconseguir confort interior tant a l’hivern com a l’estiu. Aquest cost és el que anomenem Hipoteca Energètica i cal ser-ne molt conscient doncs pot desajustar l’economia familiar de forma considerable, ja que una casa amb un mal aïllament pot suposar un cost energètic anual igual o superior a la hipoteca.

De que depèn la hipoteca energètica? La despesa econòmica relacionada amb l’energia és el que determinarà el cost del que denominem hipoteca energètica, per tant per a reduir-la caldrà centrar-se en l’eficiència energètica de la casa.

L’eficiència energètica d’un habitatge depèn de diversos factors. La qualitat de la seva estructura, l’eficiència dels generadors de calor/fred, la seva ubicació, el consum d’altres electrodomèstics i llums, la ubicació de l’habitatge, el clima exterior i la qualitat de la construcció de la casa. Per a reduir la hipoteca energètica podem tenir en compte diverses actuacions. En primer lloc i el més important, cal que l’estructura de l’habitatge aïlli molt bé del clima exterior. Per això caldrà un sistema constructiu d’alta qualitat amb un bon coeficient tèrmic com el que fem des de Papik Cases Passives. Els tancaments hauran de ser també d’alta qualitat i tenir en compte la orientació sud de la casa de manera que les finestres puguin aprofitar l’escalfor del sol a l’hivern. És molt important l’eficiència dels generadors de calor, el generador d’aerotèrmica és capaç de proporcionar 4Kw de calor per 1Kw elèctric consumit aportant aigua calenta sanitària i/o calefacció per a tota la casa a un cost energètic reduït. Les estufes de pelets ofereixen també una alternativa econòmica. Si procurem que tots els electrodomèstic siguin d’alta eficiència i totes les bombetes led o de consum molt reduït i tenim l’hàbit de no deixar encesa cap llum ni cap electrodomèstic més estona del necessari aconseguirem una reducció important del consum.

D’altra banda es poden instal·lar sistemes de generació d’energia que ajudin a ser autosuficient o inclús a vendre energia a la xarxa pública. Sovint fem servir la expressió “hipotecar-se” com comprometre’s de per vida, tot i que les hipoteques tenen un termini de entre 15-35 anys, en canvi els costos energètics per aconseguir el confort propi d’una vivenda si seran de per vida i és per això que recomanem construir cases amb una hipoteca energètica mínima, encara que això pugui encarir la construcció, ja que a la llarga, surt molt més rentable.

DEIXA UN COMENTARI

Your comment will be published within 24 hours.

© Copyright 2015 Papik Cases Passives Creat per Aprop Produccions // Avís Legal // Política de privacitat// Política de Cookies